De paradox van verandering

Meer dan 3000 views, aandacht van lokale media, emails van politieke partijen, genomineerd voor Radicale Vernieuwer 2015, een artikel voor Frankwatching dat 388 keer gedeeld is en een petitie die… tja… 525 keer getekend is.

Bijna dagelijks hoor ik mensen klagen over de politiek. De onvrede lijkt groter dan ooit en steeds minder mensen weten hun weg nog naar de stembus te vinden. Ik vond het daarom tijd om in actie te komen en ontwikkelde een concept voor een gloednieuw kiesstelsel: Het Nieuwe Kiezen. Inclusief  een (wat mij betreft) te gekke animatie waarin het idee in 2 minuten wordt uitgelegd:


Meer dan 3000 views, aandacht van lokale media, emails van politieke partijen, genomineerd als Radicale Vernieuwer van 2015, een artikel voor Frankwatching die 388 keer gedeeld is en een petitie die…. tja… 525 keer getekend is.

Wat we lijken te vergeten is dat voor inspraak, inzet nodig is. Ik loop dus tegen de paradox aan dat mensen ontevreden zijn, maar niet in actie (willen) komen. Mensen moeten eerst ‘natte voeten krijgen’, voordat ze betrokken raken, werd mij verteld. Recente ontwikkelingen bevestigen dit op een pijnlijke manier.

Maar de politiek is veel dichterbij dan we denken. Denk aan problemen in de zorg en het onderwijs. We nemen alles om ons heen voor lief, maar beseffen niet dat daar politieke besluiten achter zitten. Het is dus belangrijk dat onze stem weer wat waard wordt.

Geef  ook een signaal af en teken de petitie op: http://hetnieuwekiezen.nl/

Recent Posts

Start typing and press Enter to search